kruiden  de tuinplanten site voor bijzondere tuinplanten

Winkelwagen

kruiden


Kruiden zijn de laatste jaren in populariteit gestegen,u kan hier een mooi assortiment kruiden opzoeken om uw eigen kruidentuin aan te leggen in gekende soorten en minder gekende soorten.
Vanaf voorjaar 2015 bieden wij ook Biologische opgekweekte kruiden aan, afkomstig van Bio-gecertificeerde kwekerijen.

!!! Bezoek ook ons nieuw project !!!

www.deplukensnoeptuin.be

info@deplukensnoeptuin.be



1 2 3 Volgende



Allium Fistulosum    p9




Pijplook, grof bieslook

Scherper van smaak dan gewone bieslook, maar wordt in de keuken voor dezelfde doeleinden gebruikt. Bolvormige, gele bloeiwijze aan dikke, holle stelen.


euro 1.70



Aantal  



Allium schoenoprasum    p9




Bieslook

Vers gesneden heerlijk in salades, kaasgerechten, eiergerechten, soepen, sauzen en aardappelgerechten. Kan ook gedroogd worden. Eetlustopwekkend.


euro 1.70



Aantal  



Allium tuberosum    p9




Chinese bieslook

Als bieslook, maar met een zachte nkoflooksmaak. Heerlijk in salades, eiergerechten, soepen, sauzen, aardappel-gerechten. Kan gedroogd worden maar heeft vers gesnipperd veel meer smaak.


euro 1.70



Aantal  



Anethum graveolens    p9




Dille

Heerlijk bij visgerechten, kaas, gehakt, tomaten en voor de inleg van augurken. Spaarzaam gebruiken. Thee helpt bij spijsverteringsproblemen.


euro 1.70



Aantal  



Angelica archangelica    p9




Engelwortel

Verzcht (meegekookt) de zure smaak van rabarber. Huismiddel: gekookte wortels tegen spijsverteringsstoornissen.


euro 1.70



Aantal  



Anthemis nobilis syn. Chamaemulum nobile    p9




Dubbele kamille

Vooral gebruikt voor thee, die kalmerend werkt. Spoelmiddel bij kiespijn, haar- en huidklachten, ook bij maagklachten.


euro 1.70



Aantal  



Anthriscus cerefolium    p9




Kervel

Versgehakt blad in soepen, salades, kruidenmengsels en bij eier-, vis-, vlees- en kipgerechten. Thee werkt vochtafdrijvend, bloedzuiverend.


euro 1.70



Aantal  



Apium graveolens    p9




Snijselderij

Sterke smaakmaker in soepen en sauzen. Ook lekker in kaasgerechten. Sap (met kokend water gemengd) werkt vachtafdrijvend en tegen koorts. Niet meer dan één glas per dag nemen.


euro 1.70



Aantal  



Armoracia rusticana syn. Cochlearia arm.    p9




Mierikswortel

De scherp smakende wortels worden geraspt verwerkt in zeer veel gerechten, sauzen en in kruidenboters. Ook bij vis uitstekend. Pap van de wortels helpt (in doek opgelegd) bij stijfheid.


euro 1.70



Aantal  



Artemisia abrotanum    p9




Citroenkruid

Blaadjes geuren- als u erover wrijft- sterk naar citroen. Spaarzaam gebruiken, maar lekker in salades en bij vis- en kipgerechten.


euro 1.70



Aantal  



Artemisia absinthium    p9




Alsem, absint

Geeft een heel bijzondere smaak aan wild en gevogelte. Gebruik voor drankbereiding. Zeer spaarzaam toepassen. Eetlustopwekkend.


euro 1.70



Aantal  



Artemisia dracunculus    p9




Dragon

Blad en jonge topjes voor salades, vlees en gevogelte, vis en in kruidenazijn. Voor kruidenboters en bij de inmaak. Eetlustopwekkend en pijnverzachtend.


euro 1.70



Aantal  



Artemisia vulgaris    p9




Bijvoet

Topjes van bloemstengels voor vleesgerechten en sauzen. Thee van bladeren en/of groeitopjes werkt algemeen verterkend en tegen spijsverteringsstoornissen.


euro 1.70



Aantal  



Borago officinalis    p9




Borage kommerkruid

Jonge stengels en blad als groente. Vers als kruid bij bietjes, kool, sperziebonen en in slaatjes. Thee is opwekkend, kalmerend en bloedzuiverend.


euro 1.70



Aantal  



Carum carvi    p9




Karwij kummel

Jonge blaadjes en zaden in soepen, sauzen, vlees- en aardappelgerechten. Blad lekker in rauwkost. Als 'kummel' in likeur verwerkt. Thee bij maag- en darmklachten.


euro 1.70



Aantal  



Chamomilla recutita syn. Matricaria chamomilla    p9




Wilde kamille

Thee van gedroogde bloemhoofdjes is een bekend middel bij ontstekingen, zwellingen en kramp. Het kruid werkt rustgevend en bevordert een goede nachtrust.


euro 1.70



Aantal  



Coriandrum sativum    p9




Koriander

Alleen rijpe zaden gebruiken. Heerlijk bij koolgerechten, tomaten, koolraap. De anijsachtige smaak os ook lekker in gebak en rijstgerechten.


euro 1.70



Aantal  



Foeniculum vulgare    p9




Venkel

De knol is lekker in soep, mits niet te veel. Het loof wordt vooral bij vissaus toegepast. Zaden bij het koken van vis. Thee van zaad helpt bij krampen, ontstoken ogen en maagklachten.


euro 1.70



Aantal  



Galium odoratum, syn. Asperula odorata    p9




Lievevrouwebedstro

Vanwege de geur in dranken toegepast. Alleen gedroogd blad gebruken (voor de bloei snijden). Gedroogde bosjes geuren heerlijk.


euro 1.70



Aantal  



Hyssopus officinalis    p9




Hysop

Stengeltopjes en blaadjes voor de bloei plukken. Lekker in sauzen, vleesgerechten en salades. Een heeft aftreksel helpt bij verkoudheid en onstekingen aan de luchtwegen.


euro 1.70



Aantal  




1 2 3 Volgende